2022 Yılında İnternetten Para Kazanmanın En İyi 11 Yolu

İnternetten Para Kazanma günümüzün trend konularıdan biri. Zira Coronavirüs pandemisi ile birlikte milyonlarca insanın hayatı değişti. Çoğu mevcut işini kaybetti. Çalışanlar evden çalışma düzenine geçiş yaptı. Herşey, toplantılar bile internet üzerinden yapılır oldu. Üstelik bu son derece cazip geldi insanlara.

Global bir araştırma merkezi tarafından 2020 yılında yapılan bir ankette bunu doğruluyor. İnsanların artık çoğu uzaktan çalışmayı tercih ediyor. Neden? Çünkü internet başlı başına bir dünya. Evden çalışma trendi son derece popüler.  Gelir seviyesi daha yüksek. Üstelik  geleneksel 9’dan 5’e gibi mesai zorunluğunuzda yok.

Amacınız sürdürülebilir bir pasif gelir akışı oluşturmak. Ya da mevcut işinize devam ederken ek gelir kazanmak. Hedefiniz ne olursa olsun evden çalışmak için ihtiyacınız olan tek şey internet bağlantılı bir bilgisayar.

Ayrıca sakin sessiz bir alan. Aynı zamanda güçlü bir iş disiplini.  Ve  tavsiyeblogu.com sitemizi sürekli takip etmek. Çünkü size İnternetten Para Kazanma  metodlarını anlatıyor olacağız.

Zira bize internetten para kazanma konusunda çok fazla soru sorulur. Öncelikle şunu belirtiyoruz. İnternete girip saniyeler içinde zengin olmak şeklinde bir durum yok. İnternetten online para kazanmak istiyorsanız bunu tam zamanlı bir iş gibi görmelisiniz.

Dolayısı ile işinize zaman ayırmaya ve bazı durumlarda makul miktarda para yatırmaya hazır olun. Tavsiyemiz kendi işinizi yönetiyormuş gibi davranmanızdır. Ciddi, disiplinli ve ilgili. Bu kadar basit. İyi haber şu ki, eğer çok çalışmaktan korkmuyorsanız, oldukça iyi para kazanabilirsiniz.

Tavsiyeblogu.com olarak tam bu aşamada size yardımcı olmak istedik. Ve internetten para kazanmanın 9 yolunu içeren aşağıdaki listeyi oluşturduk. İşte başlıyoruz. Hazırsanız kahvenizi alın ve dikkatlice okumaya başlayın.

1. Kendi Blogunuzu Oluşturun

Bloglar sadece insanların düşüncelerini paylaştıkları yerler değildir. Bloga bu gözle bakmayın. Kaliteli bir blog İnternetten Para Kazanma konusunda hevesli blogcular içinde meşru bir gelir kaynağıdır. Üstelik tam zamanlı bir iş modeli gibi.

Blog yolculuğunuz bir fikirle başlar. Ancak fikriniz iyi düşünülmüş ve dikkat çekici olmalıdır. Blogunuzun konusunu en iyi bildiğiniz alandan  seçin.  Böylece akıcı ve sürekli yazmakta sorun yaşamazsınız. Zamanla, yazma sürecinizi hızlandıracak ve daha kısa sürede başarılı içerikler üreteceksiniz.

Daha sonra işin püf noktaları gelir. Bir domain tescil etmek. Sitenizi yayınlamak için hosting seçimi yapmak. ve tasarlama ve içerik planlama. Bu, ilk makalenizi yayınlamadan önce yapılması gereken çok iş olsa da, köşeleri kesmenin cazibesine karşı koyun. Umarım uzun vadeli bir çabanın temelini atıyorsunuz.

Önce kaliteli bir blog oluşturmaya odaklanın. Tasarımından içeriğine her aşamasına dikkat edin. İnsanlara fayda sağlayan içerikler oluşturun.

Başlıklarınız dikkat çekici olsun. Bir süre sonra takipçi kitleniz oluşmaya başlayacaktır. Bu aşamadan sonra blogunuzdan para kazanmanın birçok yolu var.

Profesyonel ipucu : Yeni başlayan blogcular, Bluehost ‘tan ayda 5 dolardan daha az bir ücret karşılığında web hosting ( barındırma ) satın alabilir. Üstelik alan adı ilk yıl için ücretsiz.

Ayrıca şurada -> 2021 Yılı En İyi Hosting Firmaları makalemizi okuyabilirsiniz.

2. Uzaktan Serbest Çalışan Olun

Uzaktan çalışma şu günlerde yüksek talep görüyor. Dedik ya İnternetten Para Kazanma günümüzün trendi diye. Gelişmelerde bizi doğruluyor.

Dijital becerileriniz varsa, online olarak yüksek ücretli bir serbest meslek kariyerine başlayabilirsiniz. Bu son derece kolay. İlk adım dünya genelinde online işleri bulmak için Flexjobs‘a yada Upworks ‘a kaydolmak olsun.

Tabi bunların Türkiye ‘de alternatifleride var. Örneğin Bionluk gibi. Ancak eğer başlangıçta daha yüksek gelirler amaçlıyorsanız dünya geneli siteler ideal seçim olacaktır.

Upwork ve Flexjobs gibi serbest çalışma odaklı siteler son derece pratiktir. İnsanların müşteri aramak zorunda kalmadan online olarak tam zamanlı gelir elde etmelerini sağlar.

Bu platformlarda grafik tasarım, logo tasarımı, web tasarımı, bilgi grafikleri, arama motoru optimizasyonu, seslendirme ve daha fazlasını içeren geniş bir iş yelpazesi bulabilirsiniz.

3. Podcast Yayıncılığı Başlatın

Hayır zor değil. Yapabilirsiniz. Sesli yayın geçerli bir içerik pazarlama yolu olarak yükseliş trendinde. Ve her zamankinden daha güçlü. Amerikalıların %32’si aylık olarak podcast yayınları dinliyor. Bu oran diğer ülkelerde de çıkışta.

Evet Türkiye ‘de biraz düşük. %12 seviyelerinde. Ancak yinede iyi sayılır. Çünkü her geçen gün artış gösteriyor. Başlamak için geçerli bir neden.

Kendi podcast’inizi oluşturabilir, ilginizi çeken konuları tartışabilirsiniz. Bir süre sonra kendi izleyici kitlenizin oluşmaya başladığını göreceksiniz. Reklamlar, sponsorluklarla podcast’inizden para kazanabilirsiniz. Ancak Podcast dünyasına adım atmak için dosyalarınızı depolamanız gerekiyor.

Zira onları iTunes, Stitcher, Spotify ve TuneIn gibi devasa platformlarla paylaşmanız gerekecek.  Bu aşamada iyi bir podcast barındırma şirketi seçmelisiniz.

Başlangıç için en iyi podcast barındırma şirketi Buzzsprout tavsiyemizdir. Neden? Çünkü sadece üye olmanız karşılığında 20 dolarlık bir Amazon hediye kartı veriyorlar.  İlk aşamada ücretsiz bir paket seçebilirsiniz.  

Ücretli paketler 12 – 24 $ arasında değişiyor. Buzzsprout, dosyalarınızı süresiz olarak barındırır. Sınırsız depolama alanı ve ayda 250 GB bant genişliği sağlar. Bu alan size aylık yaklaşık 20.000 ila 40.000 yayın imkânı sağlıyor.

Ayrıca, doğrudan web sitenize bir podcast oynatıcı yerleştirmenize izin verir. Genel olarak, podcasting’e başlamak için kolay, sezgisel bir araçtır. Tavsiyemiz, Buzzsprout’u ücretsiz deneyin ve 20 ABD doları değerinde bir Amazon hediye kartı kazanın.

4. Serbest Yazarlık Yapın

Günümüzde birçok insan serbest yazarlıktan gelir elde ediyor. Yazmayı seviyorsanız tam size göre bir iş. Ancak yazılarınızın okuyucu odaklı olması gerekiyor. Başarılı bir içerik yazarı olmanın en önemli kriteri bu. Zormu? Değil tabiki. Sadece dikkat etmeniz gereken bazı şartları var. Aşağıdaki gibi.

Kaliteli Makale Yazmanın Şartları

1 – Yazılarınız Türkçe dil bilgisi ve imla kurallarına uygun olsun.

2 – Yazacağınız konu hakkında çok iyi bilgi edinin.

3 – Asla uzun cümleler kullanmayın. Zira uzun cümle kullanıcıyı yorar. Zihin karıştırır.

4 – Makalenizi alt başlıklarla destekleyin

5 – Tamamen özgün olun. İçeriklerinizde asla kopya metinler yer almasın.

6 – Ele aldığınız konuyu doğru bilgilerle son derece detaylı açıklayın.

7 – Paragrafları uzun tutmayın. 2 – 3 satırlık paragraf ideal olandır.

8 – Okuyucunun anlayacağı sade bir dil kullanın.

9 – Yazdıktan sonra mutlaka kontrol edin ve hataları düzeltin.

Bu kurallara dikkat ederseniz başarılı içerikler oluşturabilirsiniz. Peki yazarlıktan nasıl para kazanacaksınız? Hemen cevap verelim. Web dünyasında makaleye ihtiyaç duyan çok sayıda internet sitesi sahibi var.

Onlara ulaşmak için farklı webmaster platformları var. Örneğin R10 gibi. R10 Türkiye ‘nin en geniş kitleli platformlarından biri. Kaydolup bir ilan oluşturabilirsiniz. Yada ilanları inceleyip içerik ihtiyacı olanlara ulaşarak başlamanız mümkün.

İngilizce biliyorsanız Upwork gibi genel bir portalda ya da Textbroker gibi salt yazma portalında kayıt oluşturun. Bu platformlardaki yazma fırsatları genellikle monoton olabilir. Ürün açıklaması, reklam metni ve basın bülteni gibi.  

Ancak editörlerin serbest yazarlardan ne beklediğini öğrenmeniz kolaylaşır. Dahası yazma becerilerinizi geliştirmek için başlangıç yapmış olursunuz.

Bu tür sitelerin Türkçe versiyonları bionluk.com ve sadeceon.com gibi sitelerede kaydolun. Zira içerik arayanları bu platformlarda bulmanızda mümkün.

Aynı zamanda yerli yabancı Facebook gruplarına üye olabilirsiniz. Yazarlıkla ilgili çok sayıda grup bulacaksınız. Kendinizi asla sınırlandırmayın.

İçeriklerinizin kalitesi ile kendinizden söz ettirmeye başladığınızda artık içerik arayanlar size ulaşıyor olacaktır. Bu aşamada kendinizi tanıtan bir web sitesi iyi fikir. Hemen harekete geçin.

5. Online Kurs Oluşturun

Başkalarına yardımcı olabilecek değerli bilgiler edindiyseniz, artık bunu gelir elde etmek içinde kullanabilirsiniz. Uzmanlık alanınız ne olursa olsun, online kurslar hem profesyoneller hem de işletmeler için talep görmektedir.

Örneğin Udemy ‘nin 2021 yılı itibari ile 40 milyonu aşkın öğrensici var. Ve online olarak  yaklaşık 500 milyon kurs kaydı bulunuyor. Udemy kaydı oluşturun. Çok iyi bildiğiniz konuda bir kurs kurgulayın. Udemy ‘de satışını yapmaya başlayın. Ve online gelir elde etmenin keyfini yaşayın.

Ne öğreteceksiniz? Çok fazla şey var. Mesela insanlara makale yazmayı öğretebilirsiniz. Ya da arabalarını kendi başına nasıl tamir edeceklerini. Hatta eğer İngilizce biliyorsanız pratik olarak İngilizce öğreten bir kurs bile oluşturabilirsiniz.

Ve kursunuz başladığında artık bu sizin için yeni bir dönüm noktası. Öğrenciniz size ödeme yapacak. Ona diğerleri katılacak. Böylece yeni bir gelir akışınız var artık.

Udemy İle Para Kazanmak İçin Tıklayın»

Ayrıca online para kazanmak için danışmanlık hizmetleri de sağlayabilirsiniz. Zoom gibi bir konferans platformu size yeterli gelecektir.

Hatta sadece dersinize özel bir Facebook grubu ve Facebook Live ile bilgi ve uzmanlığınızı bire bir veya büyük bir grupla paylaşabilirsiniz.

Fitness uzmanı mısınız? Artık sadece bulunduğunuz böyle ile sınırlı değilsiniz. Online kişisel spor eğitmeni ya da koşu antrenörü olabilirsiniz. Bir beslenme uzmanı veya diyetisyenmisiniz? Bunu internet üzerinden online olarak da yapabilirsiniz.

6. Youtube Videoları Oluşturun

İyi bir konu belirleyin. YouTube kanalınızın adı bu olacak. Aynı zamanda yayın yaptığınız video sektörünüz. Ve kanalınızı açın. Videolarınızı çekmeye başlayın. Hangi konuda olacak? Bunu siz bulacaksınız. Düşünün. Çok fazla örnek var.

Mesela bir kullanıcı BİM – A101 – ŞOK gibi marketlerin haftalık aktüel ürünler tanıtımı için bir kanal oluşturmuş. Videoları ciddi anlamda ilgide çekiyor. Bir başkası PHP dersleri – bir diğeri ASP dersleri gibi isimlerle açmış kanallarını. En iyi bildikleri konularda videolarını çekip yayınlıyorlar.

Sizde yapabilirsiniz. Belirlenen izlenme seviyesine geldiğinizde Youtube İş Ortağı Programı‘na başvurabilirsiniz. Onaylandığında artık YouTube’da para kazanma serüveniniz başlamış demektir.

7. Affiliate Marketing ( Satış Ortaklığı ) Yapın

Affiliate marketin bağlı kuruluş pazarlaması olarak ifade edilir. Blogunuzdan ya da web sitenizden para kazanmanın harika bir yoludur. Tabi sadece bunlarla sınırlı değil. Sosyal medya paylaşımı yaparakta gelir elde edebilir. Birçok bağlı kuruluş pazarlamacısı her ikisini de yapar.

ClickBank, başlamak için iyi bir yerdir. Ödeme, takipçi sayınız ve kitle demografinizle doğru orantılıdır.

8. Yazılım Geliştiricisi Olun

Yazılım geliştiricisi iş ilanlarının her zaman çok fazla olduğunu belirtebiliriz. Zira teknolojinin zirve yaptığı bir zaman diliminde yaşıyoruz. Tüm altyapılar dijital. Ve yazılım geliştiricilere ihtiyaç var.

Yazılım geliştiricisi maaşları değişkenlik gösterir. Bu her ülkede böyle. Türkiye ‘de kıdemli bir yazılım geliştirici 7500 – 12.000 TL arasında maaş alır. Yeni başlayan bir yazılım geliştiricisi maaşı ise 3700 – 7500 TL arası.

Biraz daha farklı olsada yurt dışında da aynı çizgide seyreder. Örneğin Amerika ‘da orta düzey bir yazılım geliştirici yıllık 111.000 dolar civarında maaş alır. Kıdem yüksedikçe elde edilen gelirde aynı oranda artacaktır.

İyi haber şu, yazılım geliştirici olmak için sabahın erken saatlerinde kalkıp durakta otobüs beklemeyeceksiniz. Dahası yıllarca eğitim almanıza ve başlamak için uzman olmanızada gerek yok.

Dedik ya artık teknolojinin yükseldiği zamandayız diye. Tamda belirttiğimiz gibi. Uzaktan online eğitim alabilirsiniz. Hemde evinizin konforunda. Ve sertifikalı. Üstelik son derece profesonel ve üst düzey. Bunun için açılmış onlarca başarılı site var.

Örneğin Udemy  Code academy ya da Coursera gibi. Genel olarak 3 – 6 ay arasında bitirebileceğiniz online programlama kursları var. Kodlama öğrenme konusunda gerçekten tutkuluysanız bu iyi bir başlangıç. İyi bir kursa kaydolup başarı ile bitirmeniz mümkün. Sonrasında projeler üretir ve kendi portföyünüzü oluşturursunuz.

Yazılım geliştirici olmak istiyorsanız tavsiyemiz, hedeflerinize uygun bir programlama dili aramanız. Örneğin PHP dili ile başlayabilirsiniz. İş ilanlarına baktığınızda çok sayıda PHP yazılım uzmanı arandığını görebilirsiniz.

Ayrıca mutlaka bir firmada çalışmak zorunda değilsiniz.  Bulunduğunuz bölge ile sınırlı kalmakdan dünya çapında hizmet sunabilirsiniz. Önce kendi web sitenizi oluşturun. Daha sonra farklı kategorilerde küçük kişisel projeler oluşturmaya başlayın. Bunları GitHub gibi platformlarda portföy olarak sergileyin.

9. Sanal Asistan Olun

Meşgul profesyoneller ve küçük işletmeler için sanal asistanlık son derece uygun. Zira onlar genellikle iş yerinde bir asistan istihdam etmez. Bu tür kaynaklardan ya da ofis alanından yoksundur. Birçoğu, yarı zamanlı ya da sözleşmeli sanal asistanları işe almayı tercih eder.

Amaç tam zamanlı personel masraflarından tasarruf ve daha az iş yükü. Böylece zihinlerini iş akışına daha iyi odaklanır.

Sanal Asistanın Genel Görevleri Şunlardır:

  • Mesajları alma ve yanıtlama.
  • Önemli bilgileri müşteriye yönlendirme
  • Müşteri taleplerini kabul etmek.
  • Bu talepleri planlamak ve güncel takvimleri planlamak
  • Temel büro ve organizasyon görevleri
  • Raporların derlenmesi ve çalıştırılması
  • Sosyal medya ve e-posta pazarlaması.
  • Web siteleri için içerik yönetimi, programlanması ve üretilmesi
  • E-ticaret operasyonlarının yönetilmesi

Sanal Asistanlar İçin Önerilen Ekipmanlar Listesi:

  • Rahat bir masa ve çalışma alanı
  • Standartlaştırılmış ve ölçeklenebilir bir elektronik organizasyon sistemi
  • Hızlı bir İnternet bağlantısı
  • Tercihen kulaklıklı sabit bir telefon.
  • FreshBooks ya da PayPal gibi güvenli bir faturalama ve ödeme alma yöntemi
  • Güvenli bir e-posta paketi
  • Kötü amaçlı yazılımdan koruma ( iyi bir antivirüs yazılımı )
  • Kendi ülkeniz dışındaki müşterilerle çalışıyorsanız özel VPN

Sanal asistanlar, tek bir zaman diliminde çok sayıda müşteri ile haftada birkaç saat kadar çalışabilir. Merak etmeyin sanal asistanlık yeni nesil bir meslek. Ve iş bol. Dolayısı ile online olarak tam zamanlı bir iş oluşturmak zor değil.

Sanal asistan iş gücü küreseldir.Bu ne demek? Eğer ingilizce, almanca gibi dilleri biliyorsanız dünya çapında çalışabilirsiniz. Dolayısı ile   Upwork, Fiverr ve Freelancer gibi sitelere kaydolun. Ve sanal asistan işleri aramaya başlayın. Ancak bundan önce mutlaka kendi web sitenizi eksiksiz olarak yayınlamış olun.

Profesyonel ipucu :  Sanal asistanlık hakkında fikriniz olmayabilir. Nasıl başlayacağınızdan emin değilseniz bazı örnekleri incelemek iyi olacaktır. Mesela şuraya bakabilirsiniz -> bionluk.com/freelancer-bul/sanal-asistanlik

10. Evden Online Danışmanlık Yapın

Hangi konuda? Tabiki en iyi bildiğiniz alanda. Evde online danışmanlık yeni anne babalar için harika bir yol. Mevcut kariyerinizi bir kenara attıysanız başlayabilirsiniz.  

Ancak sadece mevcut işinden ayrılanlar için değil. Aynı zamanda tam zamanlı işine devam edenler içinde ideal. Nasıl?  Örneğin bir grafik tasarımcısınız. Ancak henüz maaşlı işinizden ayrılacak güvene ya da müşteri portföyüne sahip değilsiniz.

Bu durumda küçük çaplı başlangıçlar yapabilirsiniz. Bu size ek iş olacaktır. Portföyünüz genişledikçe ek işiniz zamanla daha kolay tam zamanlı bir işe dönüşebilir.

Danışmanlık hizmetlerinizi ve ilgili mesleki deneyiminizi vurgulamak için LinkedIn profilinizi değiştirerek başlayın. Danışmanlık çalışmalarınızı daha ayrıntılı olarak açıklamanız gerekecek. O halde mutlaka uzmanlığınızı ön plana çıkaran ve referanslarınızıda içeren bir web sitesi kurun.

11. Etsy’de Ev Yapımı Ürünler Satın

Sanatla ilgileniyorsanız bu çok iyi. Daha ilerisi el emeği ürünleriniz varsa harika. Ürettiğiniz bu ürünleri Etsy ‘de satarak para kazanabilirsiniz. Etsy ‘de Satış Yapmak zor değil. Merak etmeyin İngilizce bilmenizede gerekte yok. Tarayıcınızın çevirme özelliği ile siteyi Türkçe olarak kullanabilirsiniz.

Fikir edinmeniz için şöyle bir örnek sunalım. Etsy ‘yi Gittigidiyor.com gibi düşünebilirsiniz. Mağaza açıyorsunuz. Mağaza bilgilerinizi düzenliyorsunuz. Ürünlerinizi ekliyorsunuz. Ve satış yapmaya başlıyorsunuz. Hepsi bu kadar. Tüm aşamalar son derece kolay.

Sonuç

İnternetten Para Kazanma konusunu ele aldık. Son derece kapsamlı bir liste hazırladık size. Buradaki listemiz haricinde çok sayıda  İnternetten Para Kazanma metodu daha var. Zira yaşadığımız zaman teknoloji tabanlı yeni nesil iş modelleri ile dolu. Ancak bir konu kargaşası olmasın. Onlarıda bir başka makalemizde ele alalım.

Aslında herkes internetten para kazanmak için potansiyel adaydır. Ancak asla yanılgılara kapılmayın. Başarıya giden kısa yolları aramaya ve “Kısa Yoldan Zengin Ol” hikayelerini takip etmeye başlarsanız başarılı olmanız mümkün değil.

Tavsiyemiz size sunduğumuz yukarıdaki listeyi uygulamak, yeni beceriler öğrenmek ve deneyim kazanmak için zaman harcamaktır. Bu bilgi, kendi web siteleriniz ve projelerinizde size yardımcı olacaktır. Böylece internetten dijital işler almaya, para kazanmaya başlarsınız.  

Örneğin editör arayan arayan şirketlere e-posta göndermek, kendi web sitelerinize içerik eklemek ya da sektör hakkında bilgi edinmek için kitap satın almak. Ne olursa olsun yeni bilgiler öğrenmek için son derece proaktif olun.

Bu satırlara kadar tüm tavsiyelerimizi dikkatle okuyun. Uygulama planınızı hazırlayın. Böylece İnternetten Para Kazanma yolculuğunda ciddi mesafe kat etmiş olacaksınız.

“2022 Yılında İnternetten Para Kazanmanın En İyi 11 Yolu” üzerine 2 yorum

  1. Güzel anlatım. Emeğinize sağlık. İnternetten Para Kazanma Yolları konusunda okuduğum en derli toplu makalelerden biri. Aslında ben buradan bişeyde sormak istiyorum. Gölge yazarlık yapmak istiyorum. Yani kitap yazmak, ya da farklı platformlarda içerik oluşturmak isteyen ama bunu yapamayanların yerine yazmak. Bu konuda yeterli açıklama ve bilgi bulamadım. Yapabilirmiyim? Bunu hangi platformlarda anlatmalıyım. Teşekkürler.

    Cevapla

Yorum yapın