2022 Faydalı Siteler Tavsiyesi (25 Üst Düzey Site)

2022 Faydalı Siteler konumuz şu ana kadar farketmediğiniz siteleri karşınıza çıkaracak. Üstelik son derece faydalı siteler bunlar. Gerçekten faydalı site bulmak zor olabilir. Bunu net olarak biliyoruz.

Zira internette bir milyardan fazla site var. Bunların büyük kısmı kendisinden beklenen faydayı üretmez. Çok tanınan faydalı ve kullanışlı web sitelerinden haberdar olabilirsiniz. Çünkü bunların bazıları oldukça popülerdir. Dünya çapında bilinir.

Ancak bildiklerinizin haricinde başka faydalı sitelerde var. Onları keşfetmek sizin açınızdan son derece zordur. Çünkü araştırmak zaman ve odaklanma gerektiriyor.

Merak etmeyin. Bu araştırmayı sizin için yaptık.  Ortaya son derece kaliteli bir 2022  Faydalı Siteler listesi çıktı. Listemizdeki faydalı sitelerin ortak özelliği son derece dikkat çekici ve kullanışlı olmaları.

Dahası listemizdeki her bir site en az bir soruna gerçekten net çözüm sunuyor. Ve hepsinin ezberlenmesi çok kolay. Hatta ezberlemenize gerek bile yok. Not olarak kaydedebilirsiniz.

İşte işlerinizi kolaylaştıracak ve yeni beceriler öğrenmenize yardımcı olacak 2022  Faydalı Siteler listesi. Hadi İncelemeye başlayalım;

2022 Yılının 25 Faydalı Web Sitesi

1. Student.com »

student faydalı siteler listesi

2022 Faydalı Siteler listemizin ilk maddesi ile başladık. Uluslararası bir öğrencisiniz. Konaklama için ucuz bir pansiyon yada benzeri bir şey arıyorsunuz. Uzun bir öğrencilik dönemi sizi bekliyor. Ve bu arada yatacak yer bulmanız gerek.

İşte tam bu sırada devreye student.com giriyor. Bu web sitesi kazandığınız üniversitenin yakınlarında ev aramanıza yardımcı olur.  Site yüzlerce şehri kapsar. Ve daha iyisi ücretsiz hizmet sunar.

2. İnnerbody.com »

innerbody faydalı site

2022 Faydalı Siteler listemizdeki ikinci kaynak innerbody.com. Diğer kaynakların yanı sıra, bu site insan anatomisine yönelik etkileşimli bir rehber sunuyor. İnsan vücudunun bölümlerini ve yapısını incelemenin, belki de öğrencilere okulda öğretmenin kolay bir yolu. Site ayrıca testler, sağlık ürünleri ve teletıp konusunda da yardım sunmaktadır.

3. Cleanpng.com »

cleanpng diğer faydalı site

2022 Faydalı Siteler listemizin tasarımcılar açısından en dikkat çeken sitesi bu. CleanPng, arka planı olmayan ücretsiz yüksek çözünürlüklü resimler sunar. Broşürleriniz, afişleriniz, web siteleriniz ve daha fazlası için milyonlarca resim bulabilirsiniz.

Daha iyisi, resimleri indirmek için web sitesine üye olmanızda gerekmiyor. Son derece kolay ve basit bir şekilde gördüğünüz resmi anında indirebilirsiniz. Site sizi detaylarla uğraştırmıyor.

4. Pixlr.com »

pixlr faydalı site

Pixlr ile resimleri Photoshop veya GIMP olmadan düzenleyebilirsiniz. Kuruluma ihtiyaç duymayan, kullanımı kolay bir araçtır.  Ayrıca daha fazla özelliğe ihtiyacınız olmadıkça ücretsizdir.

Bilmediğiniz araçlarla uğraşmak zorunda değilsiniz. Resimleri düzenlemek için tarayıcınızda açmanız yeterli. Ya da uygulamayı telefonunuza indirebilirsiniz. Son derece kullanışlı bir uygulama.

5. Pixabay »

pixabay yararlı site

Eğer bir grafiker olarak görev yapıyorsanız ünlü stok fotoğraf sitesi Shutterstock ‘ı biliyor olmalısınız. Oldukça kullanışlıdır. Ancak çoğu kullanıcı içinde oldukça pahalıdır. Ona alternatif olarak karşımıza çıkan Pixabay çok daha uygun bir seçenek. Ücretsiz olarak indirebileceğiniz bir milyonun üzerinde telifsiz görsel, illüstrasyon, video ve vektör grafiği sunar.

Temel tasarımla uğraşmak isteyen ya da bir proje için ücretsiz olarak kullanılabilen bir stok görsele ihtiyaç duyan herkes için son derece ideal bir seçimdir.

6. Privnote »

privnote faydalı bir site

Privnote ile okunduktan sonra kendi kendini imha eden bir not gönderebilirsiniz. Bazen hassas bilgiler göndermek gerekebilir. Bu işlem için bir e-postadan daha özel bir şeye ihtiyacınız olacaktır. Privnote bu aşamada devreye giren teknolojik bir araç. Üstelik web tabanlı. Bir program indirmenize gerek kalmadan tarayıcınızda kullanabilirsiniz.

Gönderdiğiniz mesajın ne zaman silineceğini belirleme imkânınız var. Hatta üst düzey güvenlik için bir parola eklemenizde mümkün. Böylece gönderdiğiniz iletiyi sadece parola verdiğiniz kişiler okuyabilir. Dahası mesajınız yok edildikten sonra bilgilendirme e-posta alabilirsiniz. Bunun gibi daha bir çok özellik bulunuyor.

7. Skyscanner.com »

skyscanner faydalı siteler listesinden

Daha tasarruflu seyahat etmek istermisiniz? Kim istemez ki? Siz kriterlerinizi belirliyorsunuz. Belirlediğiniz kriterlere göre en ekonomik uçuşu bulmanıza yardımcı oluyor. Skyscanner uçuş rezervasyonu sırasında mutlaka kontrol edilmesi gereken bir site.

Tüm hava yollarını tek tek dolaşıp fiyat araştırması yapmanız mümkün değil. Ancak Skyscanner saniyeler içinde bunu sizin yerinize yapar. Uçuşların yanı sıra, otel ve araç kiralama ile ilgili seçenekleride gösterir. Türkiye için com.tr uzantısı ile açılan son derece kullanışlı bir web siteside bulunuyor.

8. Seslimetin.com »

seslimetin faydalı siteler listesi

Türk yapımı bir proje. Yazıyı sese çevirebiliyorsunuz. Başta Türkçe olmak üzere bir çok farklı dilde metin seslendirme yapabilmeniz mümkün. Projeleriniz için seslendirme ihtiyacınızmı var?  Seslimetin.com son sizin için son derece ideal bir çözüm.

Program yapay zeka altyapılı. Bu uygulama ile artık yüksek ücretli Seslendirme Stüdyolarına ihtiyacınız kalmıyor gibi. Zira birkaç basit adımla seslendirmelerinizi yapabileceksiniz.

Yazı Sese Nasıl Çevrilir?

Yapay zeka destekli derin sinir algıları oluşturulur. Bu teknoloji mevcut. Sinirsel sesler, sohbet robotları ve sesli asistanlarla etkileşimi daha doğal ve ilgi çekici hale getirmek, e-kitap gibi dijital metinleri sesli kitaplara dönüştürmek ve araç içi navigasyon sistemlerini geliştirmek için kullanılabilir. İnsan benzeri doğal aruz ve kelimelerin net bir şekilde ifade edilmesiyle dinleme yorgunluğunu önemli ölçüde azaltır.

9. Spotahome.com »

Spotahome faydalı sitelerden biri

Bu site, orta ya da uzun vadeli  farketmeksizin daire veya oda kiralamak isteyen insanlar için hizmet sunuyor. Her hangi bir ülkeye iş gezisi yapacaksınız. Bir hafta kalmanız gerekiyor. Bu süre zarfında kalmak için bir odaya ya da daireye ihtiyacınız var. Ya da öğrencisiniz kalacak yer gerekiyor. İşte bu aşamada spotahome.com giriyor devreye.

Spotahome, dairelerin HD resimleri ile son derece detaylı seçenekler sunuyor. Bunun yanı sıra tüm dairenin sanal bir video turu ile izlemesini yapabilirsiniz.  Oldukça kullanışlı bir site.

Ancak verdikleri hizmet şu an için dünya genelini kapsamıyor. Sadece Avrupa’daki birkaç bölge ile sınırlı. Belirtilen bölgelerle ilgili bir öğrenci yada iş adamıysanız veya gezmeyi seven bir gezgin sizin için faydalı olacaktır.

10. Downforeveryoneorjustme.com »

downforeveryoneorjustme faydalı site

Bir web sitesine erişimde sorun yaşıyor olabilirsiniz. Siteyi açmaya çalıştığınızda “bu siteye ulaşılamıyor” sorunu çıkabilir karşınıza. Sorun sizden kaynaklanabilir. Ya da ilgili web sitesinin sunucusunda problem vardır. Sorunun cevabını net olarak öğrenmek için bu site işinize yarayacaktır.

Sadece web sitesinin URL’sini girin ve “or just me” butona tıklayın. İlgili siteye neden erişemediğinizin net cevabını görüyor olacaksınız.  Artık giriş yapamadığınız herhangi bir sitenin herkes için mi yoksa sadece sizin için mi kapalı olduğunu kontrol edebileceksiniz.

Örneğin, Facebook’u açamıyor olabilirsiniz. Bu site ile kontrol ettiğinizde sorunun sizdemi yoksa sunuculardamı olduğunu öğrenmeniz mümkün. Dolayısı ile problem herkeste mi yoksa sadece sizdemi yaşanıyor anlarsınız.  Kolaylık olması açısından, bu siteyi tam adını girmeden ziyaret etmek için downfor.io kısa URL’sini girebilirsiniz.

11. Bachelorstudies.com » 

bachelorstudies faydalı site

Son derece kullanışlı bir web sitesi. Öğrenim görmeyi tercih ettiğiniz ülke, dil, eğitim maliyeti, süre ve çok daha fazlasına göre değerlendirme yapar.

Analiz sonucunda sunduğunuz şartlara uygun bir lisans programı veya derecesi bulur. Ayrıca, kendi ülkenizde okumak için en iyi yerlerin bir listesinide verir. Daha ileri dereceler için sayfanın üst kısmındaki banner’ı kullanarak benzer sitelere erişebilirsiniz.

12. Ninite.com »

ninite faydalı site

Yeni bir bilgisayar aldınız. Sistem kurulumu yapacaksınız. Ninite, bu aşamada mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir sitedir. Neden? Çünkü kurmanız gereken birçok yardımcı uygulama ve program var.  İşte aradığınız adres. Siteye ilk girişte ana sayfasında çok sayıda popüler uygulama bulacaksınız. İndirmek istediklerinizi işaretleyin. Ardından Ninite onları kolayca yükleyeceğiniz bir dosya sunacaktır. Rahatça indirebilirsiniz.

Kurulum için bir sürü indir butonuna tıklamanız gerekmiyor. Ya da program güncellemeleri ile uğraşmanıza hiç gerek yok. Ninite bütün bunlarla sizin için ilgilenir.  Size sadece gerekli programları indirip bilgisayarınızda kullanmak kalıyor. Üstelik güncel versiyonları ile. Mac için macapps.link‘i deneyin.

13. Lucidchart.com »

lucidchart faydalı site

İşte verilerinizi düzgün bir diyagrama dönüştüren, kullanımı oldukça kolay bir web sitesi. Akış çizelgeleri, görev şemaları ve çok detaylı grafikler oluşturabilirsiniz. Dahası bütün bunlar için herhangi bir yazılım yüklemeniz gerekmiyor.

Sadece Lucidchart web sitesinde giriş yapın. Ve planlardan birini seçerek web tabanlı olarak online çalışmaya başlayın. Ücretsiz plan ile üç adede kadar belge oluşturma imkânınız var. Ayrıca herhangi bir cihazı kullanarak ekibiniz veya iş arkadaşlarınızla işbirliği yapmanızda mümkün.

Ekibinizin iş süreçlerini, sistemlerini ve organizasyon yapısını hızla görselleştirin. Akıllı diyagram oluşturma, karmaşık fikirleri daha hızlı, daha net ve daha fazla işbirliği içinde görselleştirmenize olanak tanır.

14. Eatthismuch.com »

eatthismuch faydalı bir site

Eat This Much, yani Bu Kadar Yiyin aslında otomatik bir diyet planlayıcısı. Kaç kalori almak istediğinizi ve bunları kaç öğüne yayacağınızı ilgili alanlara girin. Hepsi bu kadar. Sistem size uygun bir diyet planı oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Uygulama. marketten ne alacağınıza dair haftalık e-postalar, pişirme talimatları ve siz ilerledikçe güncellenen istatistikler içerir.  Dahası vejetaryen veya paleo gibi çeşitli diyet programlarınıda destekler.

15. Justwatch.com »

justwatch yeni faydalı site

Türkçe ‘de Sadece İzle anlamına gelen JustWatch, filmleri ve TV şovlarını seven herkes için gerekli ve faydalı bir web sitesi. En kullanışlı işlevi, herhangi bir şeyin nerede yayınlanabileceğini öğrenebilmeniz. Bunun yanısıra abonelik fiyatlarını karşılaştırmanıza ve fazla ödeme yapmadan en uygununu tercih etmenize yardımcı olur.

İzlemek istediğiniz tüm TV şovlarını ve filmleri tüm cihazlarınızda tek bir listeden takip edebileceksiniz. Hangi platformlardaki programlardan bahsediyoruz? YouTube Premium, Netflix, blutv ve daha fazlası. Bunlar ve benzeri bütün kanallardan film ve TV şovları için önerilerinizi alabilirsiniz.

16. Diffchecker.com »

Diffchecker, size ait bir belgede başka birinin neyi değiştirdiğini bulmanızı sağlıyor. Üstelik çok basit ve hızlıca.  İki metin grubu yapıştırın. Ya da bir resim, PDF veya Excel dosyası yükleyin. Ardından Find Difference butonuna tıklayın.

Aralarındaki fark hemen ortaya çıkacak değişiklikleri süratle görebileceksiniz. Ücretsiz planıyla çok sayıda çalışma yapabilirsiniz. Ayrıca sitenin son derece kullanışlı bir masaüstü uygulamasıda bulunuyor. Ancak bunun için aylık 9 dolar gözden çıkarmanız gerekiyor.

17. Dillinger.io »

Dillinger mobil uyumlu online Markdown editörü. Uygulama, bulut hizmetlerine dışa aktarmanıza ve bulut hizmetlerinden içe aktarmanıza olanak tanır. Çalışmalarla işiniz bittiğinde, HTML ya da PDF olarak kaydedebilirsiniz. Ayrıca otomatik kaydetmeyi, resimleri sürükleyip bırakmayı ve daha kullanışlı özellikleri destekliyor.

Temiz bir yazma uygulaması arıyorsunuz. Ancak bilgisayarınıza herhangi bir uygulama indirmekte istemiyorsunuz. O halde Dillinger tam size göre.  Siteye giriş yapın ve online olarak çalışmaya başlayın. Oldukça kolay, pratik ve faydalı.

18. Fast.com »

Mevcut internet bağlantınızın hızını mı merak ediyorsunuz? Sadece Fast’i açın. Başka bir işlem yapmanıza gerek yok. İnternet hızınız karşınızda. Mobil erişim noktaları, kendi eviniz ya da kontrol etmek istediğiniz diğer ağlar için size hızla bilgi verecektir.

İnternet hızınızı kontrol etmek için başka siteler de var tabiki. Ancak Fast onlardan daha hızlı ve pratik. Hızınızı öğrenmek için siteyi açmanız yeterli.

19. Flightstats.com »

Bir gezgin, öğrenci, iş adamı ya da anne-baba olabilirsiniz. Bu site her gruptan insan için son derece kullanışlı ve faydalı. Zira herhangi bir uçuşu online olarak izlemenize olanak tanır. Sadece uçuş numarasını girin. Hepsi bu. Artık uçuşun gerçek zamanlı konumun ve durumunu görebileceksiniz. Hatta uçuş sona erdikten sonra daha fazla ayrıntıyı kontrol edebilirsiniz.

20. Everytimezone.com »

Bazen dünya çapında saat dilimi farklarını öğrenmeniz gerekebilir. Ancak bu zor bir çalışmadır. Zira bu bilgiler herhangi bir sitede istediğiniz şekilde bulmanız mümkün değil. Ancak everytimezone.com farklı. Bu site, dünyadaki belli başlı saat dilimlerinde geçerli saati göstererek bunu kolaylaştırıyor.

Yerel saatinizin çeşitli saat dilimlerinde ne anlama geldiğini görmek için üst çubuğa tıklayın ve sürükleyin.  Siteye üye olduğunuz takdirde daha fazla özellikle karşılaşacaksınız.

21. Pdfescape.com »

pdfescape.com online bir PDF düzenleyici. Herhangi bir ek yazılıma ihtiyaç duymadan PDF dosyalarınızı kolayca düzenlemenizi sağlar. Site bütün tarayıcılarda sorunsuz çalışır. Dahası ücretsizdir. Siteye üye olduğunuzda ücretsiz olarak şu özelliklerden faydalanabilirsiniz

    • PDF Dosyalarını Düzenleme
    • PDF Belgelerine Açıklama Ekleyebilme
    • PDF Formlarını Doldurabilme
    • Yeni PDF Formları Oluşturma
    • PDF Dosyalarını Parola Korumalı Yapma
    • Belgeleri Online Olarak Paylaşabilme
    • PDF Dosyalarını Görüntüleme

Daha fazla özellik istiyorsanız premium üyelik için aylık 2,99 dolar ultimate üyelik için aylık 5,99 dolar ödemeniz gerekecek. Dahası ücretsiz kullanımda masaüstü uygulamasınıda indirebileceksiniz.

22. İnfogram.com »

İnfogram ile dikkat çekici infografikler oluşturabilirsiniz.  İnfografik kavramının önemini biliyor olmalısınız. Ayrıca çizelgeler, raporlar ve sosyal medya görselleride oluşturmanız mümkün. Bilgiyi insanlara ilginç ve çekici olarak sunmak istiyorsanız infogram.com tam aradığınız platform.

Dakikalar içinde ilgi çekici bilgi grafikleri ve raporlar hazırlamak çok kolay.  İnfogram oldukça modern ve şık bir düzenleyici. Kolaylıkla tasarlayın. Gerçek zamanlı olarak işbirliği yapın. Online indirin, paylaşın ve yayınlayın. Bu site çok hoşunuza gidecek.

23. Alternativeto.net »

Kullanmak istediğiniz, ancak çok pahalı olduğu için satın alamadığınız bir uygulama oldumu? Mutlaka olmuştur. Belki de yakın zamanda aboneliği biten uygulamalarınızdan birini değiştirmek istiyorsunuz. Bu durumda, alternativeto.net size gereken yardımı sağlayacaktır.

Siteye girin. Aradığınız uygulamayı yazın. Aradığınız programa benzer alternatifleri karşınızda göreceksiniz. Düşündüğünüzden daha fazla özellik için siteyi ziyaret etmenizi öneriyoruz. Seveceksiniz.

24. Archive.is »

İstediğiniz bir web sitesinin anlık görüntüsünü alıp arşive aktarabilirsiniz. O web sitesi artık yayında olmasa archive.is ‘de istediğiniz zaman ulaşabilmeniz mümkün. Örneğin bir web sitesinin herhangi bir sayfası değişecek. Bu sayfanın anlık görüntüsünü alabilirsiniz.

Sizin için son derece faydalı olacaktır.  Fiyat listesi, iş teklifi, emlak listesi, blog yazıları gibi istediğiniz herhangi bir sayfayı buraya kaydedin. Daha sonra gerektiğinde dönüp inceleyebilirsiniz.

Kaydedilen sayfaların aktif yönlendirici kodları ya da komut dosyası olmayacak. Dolayısı ile isteğiniz dışında açılan pop-up ‘lar ya da kötü amaçlı yazılımlar konusunda endişelenmenize gerek yok.

25. Slides.com »

Son derece kaliteli slaytlar oluşturmak istermisiniz? Özellikle sunumlar yapıyorsanız slides.com sizin için oldukça ideal bir seçim. Kullanımı kolay editörle slaytlarınızı oluşturup istediğiniz kitleye sunabilirsiniz. Bilgisayarınıza progra yüklemenize gerek yok. Slides.com ile web tabanlı olarak online slaytlar oluşturmak mümkün.

Geniş bir salon. Şirket yada platform üyeleri. Bu ortamda toplantıdasınız. Sunum yapmanız gerekiyor. Yada bir konferans görüşmesinde, çok büyük sahnede. Küçük yada büyük bir topluluğa sunum yapacaksınız. Neresi olduğu önemli değil.

Canlı Sunum Modu ile izleyicilerinizin ne göreceğini kontrol edersiniz. Konuşmacı notlarınıza doğrudan erişim ile telefonunuzu uzaktan kumanda olarak bile kullanabilirsiniz. Herşey bu kadar kolay. Slides.com çok işinize yarayacak.

 

 

“2022 Faydalı Siteler Tavsiyesi (25 Üst Düzey Site)” üzerine 11 yorum

  1. Hocam sağolun. Bazılarını yeni görüyorum bu sitelerin. Faydalı Siteler listeniz çok iyi olmuş. İnceledim yeni gördüklerimi bayağı faydalı. Sık kullanılanlara ekledim. Çok işime yaradı bu liste. Özellikle Cleanpng.com tam aradığım site diyebilirim. Faydalı Siteler listenizi oluştururken ciddi emek sarfettiğiniz belli oluyor. Ellerinize sağlık. Sitenizi takibe aldım. Böyle kaliteli benzer içerikler bekliyorum. Teşekkür ediyorum.

    Cevapla
  2. Saatlerdir arıyorum google ‘da. En iyi Faydalı Siteler burada. Ama şunu sormak istiyorum. Bazı siteler çok işime yaradı. Bunların ücretli paketlerini ödemeden faydalanabilirmiyim? Hem cevap için hemde bu yazı için teşekkürler.

    Cevapla
  3. Tam aradığım Faydalı Siteler listesi. Bu tür kaliteli yazıları her zaman desteklediğimi bilmenizi isterim hocam. Teşekkürler.

    Cevapla
  4. Hocam teşekkürler. En iyi Faydalı Siteler Listesi diyebilirim. Çok iyi bir derleme yapmışsınız. Ben özellikle Privnote sitesini aşırı derecede beğendim. Notunuzu yazıyorsunuz. Şifreleyebiliyorsunuz. Sadece istediğiniz kişiler okuyabiliyor. Bu harika. Ayrıca belirlediğiniz bir zamanlamaya göre not otomatik siliniyor. Son derece başarılı bir uygulama. Enfes bir makale oluşturmuşsunuz Tekrar teşekkür ediyorum. Hatta böyle yazıların yenilerini bekliyoruz. Mesela başka konularda En iyiler şeklinde yazılar görmek isterim. Saygılarımla. Mehmet Atıcı

    Cevapla
    • Mehmet bey ilginiz ve önerileriniz için teşekkürler. Evet bunu düşünüyoruz. Hatta bunu bir seviye ileri taşıyarak sizlerin özel konu taleplerinide değerlendireceğiz. Bu ne demek? Siz sitemizde görmek istediğiniz konuyu belirteceksiniz. Biz o konuyu son derece detaylı olarak oluşturup sitemize ekleyip sizi bilgilendireceğiz.

      Cevapla
  5. Merhaba. Bu Faydalı Siteler çok iyi. Ama baktım bazıları ücretli gibi.Tabi ücretsiz sunumlarıda işimizi görür. Emeğiniz için teşekkür ediyorum.

    Cevapla
  6. Teşekkürler. Gerçekten çok iyi siteler bunlar. Özellikle şu Pixabay. Ücretsiz stok resimler konusunda takdir ettim. Bundan haberim yoktu. Aynı formattaki yazılarınızı bekliyorum. Tekrar teşekkür ederim.

    Cevapla
  7. Hocam ellerinize emeklerinize sağlık. Gerçekten faydalı bir paylaşım. Hayat kolaylaştıran bir yazı olmuş. Kendi adıma gerçekten teşekkür ederim. Listedeki sitelerin çoğundan haberin yoktu. Meğer neleri kaçırıyoruzda haberimiz yok. Sağolun tekrar teşekkürler.

    Cevapla

Yorum yapın